Digitális világunk ma és holnap

írta: Rodé Magdolna és Gaál Bátor Richárd

AJÁNLÁS

Nagy élvezettel gyűjtöttük az anyagot ehhez a könyvhöz. És sokat, rengeteget tanultunk.

Reméljük, hogy az olvasóknak is örömet fog okozni.

 

Az első összefoglaló (A jó és a rossz.Visszaélés a tömegmédiumokkal.A gyermekellátás feladatai. ) megírása

( 2003) és közreadása (2004) óta eltelt években a káros tendencia felerősödött, de feltűntek a megoldás kedvező jelei is. Az internet nagyon hasznos eszköz lehet, ha okosan használják.

Az internet az üzleti szektor, a kultúra , a tudományos élet, egyáltalán az élet minden  területén  egyaránt alapvetővé válik. Az aktív webes jelenlétű vállalkozások pl. felmérések szerint gyorsabban is fejlődnek.

Az emberek a több szabadidőt főleg szórakozással szeretnék eltölteni, ezért a médiahasználat egyre nő.  De a gyermekek számára ez nemcsak előnyös, hanem hátrányos következményekkel is  jár, mint pl. a testi és a lelki fejlődés zavara, amivel a közönség nincs egészen tisztában.   Ismerni kell és idejében fel is kell  ismerni  ezeket a problémákat  és szorgalmazni a kilábalást belőlük.  Manapság nap mint nap jelennek meg tudósítások ezzel foglalkozó konferenciákról.

Az alábbiakban    napilapokból, az internetről, TV csatornákról összegyűjtött  hírek sorakoznak 

 

Újdonságok

2014.04.06 00:00
Digitális világunk ma és holnap Ajánlás  „És ha a múltban mindent felderítettek volna is, minden újdonsággá válik, hiszen a mások feltalálta dolgok elrendezése megkerülhetetlen”  Seneca   Az internet hivatása lenne, hogy békét és boldogságot biztosítson az embereknek. Az elmúlt...

Újdonságok

2014.04.06 00:00

Elérhetőség

Dr Rodé weboldala rode.magdolna@t-online.hu