A legújabb Könyvem

2014.04.06 00:00

Digitális világunk ma és holnap

Ajánlás

 „És ha a múltban mindent felderítettek volna is, minden újdonsággá válik, hiszen a mások feltalálta dolgok elrendezése megkerülhetetlen”

 Seneca

 

Az internet hivatása lenne, hogy békét és boldogságot biztosítson az embereknek. Az elmúlt években – évtizedekben azonban Janus arcát látjuk.

Az első összefoglalóm megírása ( 2003) és közreadása (2004) óta eltelt években a káros tendenciák felerősödtek, de feltűntek a megoldás kedvező jelei is.

 

A könyv a világháló rendkívüli, szerteágazó hatásával, következményeivel foglalkozik és MINDENKINEK szól. Azoknak is akik csak hírből ismerik a számítógépet – de a számítástechnika személyiségi, lelki, társadalmi következményei rájuk is kiterjednek. Valamilyen, nem kevés formában MINDEN ember, minden korosztály érintett -  az egész világon.

De veszélyeivel, kockázataival kevesen gondolnak, tisztában sincsenek vele, nem ismerik. Nem tudják, hogy a gyermekek számára súlyos következményekkel járhat a testi és lelki fejlődés zavara, ha a legfogékonyabb életkorban csak kicsit is a virtuális, torz világba költözik és nem tanul meg írni se ( USA).

Felnőttekre a veszélyek szélesebb  skáláját jelentheti az internet függőségtől a hírek kontrollálatlanságából adódó dezinformáltságig sok minden. Nem beszélve arról, hogy mindenki azt írhat ( tesz fel ) a világhálóra, amit akar és azt olvassa (hiszi el ), amit MÁS AKAR!

 

A könyv gondos gyűjtemény és  pedagógiai, pszichológiai igénnyel szerkesztett válogatás tudományos konferenciákról, írott és elektronikus sajtótermékekből, internetről, tv csatornákról, stb.

Nagy élvezettel gyűjtöttük az anyagot és rengeteget tanultunk belőle.

Hisszük,hogy az Olvasónak is élményt jelent majd, de szakembereknek sok meglepetéssel is szolgálhat,  … ha majd le se  tudják tenni a kezükből…

Elérhetőség

Dr Rodé weboldala rode.magdolna@t-online.hu